Energijske kroglice

ENERGIJSKE KROGLICE

Vsi se srečujemo s pritiskom in stresom natrpanega urnika. Živimo v svetu, kjer se vse odvija hitro in to se pričakuje tudi od vsakega posameznika. Največkrat pa za posledico hitrosti trpi naše telo oziroma naša prehrana. Ker so tudi pri nas urniki vedno polni aktivnosti nam dostikrat zmanjka časa za pravi obrok.

Zato smo za vas in tudi nas pripravili odlične datljeve energijske kroglice. So odličen zdrav obrok oziroma prigrizek, ki ga naredimo v nekaj minutah. Za pripravo ne potrebujemo nobenega kuharskega znanja ali goro sestavin.

ENERGIJSKE KROGLICE
ENERGIJSKE KROGLICE

KAKO PRIPAVIMO ENERGIJSKE KROGLICE

Za pripravo energijskih kroglic bomo potrebovali skledo za mešanje mase, blender ter krožnik s kosom peki papirja kamor bomo odložili končan izdelek. Poleg opreme za recept potrebujemo še 9 sestavin, ki jih seveda lahko prilagajate po lastni volji. Nekaj od teh ji seveda lahko najdete na naši spletni strani.

Kot prvo bomo naredili maso iz vseh sestavin. Potrebno bo zmleti kosmiče, bučna semena, lanena semena, brusnice, ter kokos. Vse sestavine stresemo v blender ter na hitro zmeljemo sestavine v željeno strukturo. Priporočamo, da sestavin ne zmeljete v fino maso, temveč naj masa ostane dokaj groba. V blender dodamo tudi ingver in cimet, da se dobro vmešata v strukturo. Po lastni oceni lahko receptu dodate tudi malo soli. Sami jo priporočamo, saj tako dobimo boljši okus kroglic.

Naslednji korak pa je odvisen od vašega izbire datljev. Sami smo uporabljali datljevo pasto. Lahko pa uporabljate tudi suhe ali sveže izkoščičene datlje. V primeru, da ste kupili ene izmed slednjih datljev, jih enostavno dodate v blender in zmešate s preostalimi sestavinami.

Če pa ste tako kot mi uporabljali datljevo pasto pa je najbolje, da jo pred uporabo dodamo malenkost vode ter jo za nekaj minut segrejemo na štedilniku, saj bo tako pasta postala bolj prožna in bomo z njo lažje delali. Po segrevanju pasto dodamo v skledo in zmešamo z ostalimi sestavinami.

Poleg datljeve paste v skledo dodamo tudi žlico ali dve medu za sladkobo in boljšo vezavo med sestavinami.

ENERGIJSKE KROGLICE
ENERGIJSKE KROGLICE

Vse sestavine dobro zmešamo, lahko z rokami ali pa uporabimo žlico oziroma katerikoli drug pripomoček, ki vam olajša delo.

Na koncu pa naredimo iz naše mase še kroglice. Tako kot prej jih lahko naredimo z rokami, tako smo jih naredili tudi sami, vedno pa lahko uporabite tudi katere druge pripomočke, da ne bodo roke tako umazane. Kroglice naredimo primerne velikosti, podobno kot rumove ali kokosove kroglice, tako da jih lahko pojemo v dveh grižljajih.

Kroglice postavimo na peki papir, da se te ne bodo prijele na krožnik oziroma pekač ter jih postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se le te dobro ohladijo in naša masa dobro otrdi.

ENERGIJSKE KROGLICE
ENERGIJSKE KROGLICE

V kolikor boste energijske kroglice postregli tudi gostom predlagamo, da jih posujete s kokosovo moko preden jih postavite v hladilnik, saj bodo tako izgledale še lepše.

ENERGIJSKE KROGLICE

Energijske kroglice

Čas priprave 5 mins
Čas kuhanja 10 mins
Skupni čas 15 mins
Postrežb 20
Kalorij 51 kcal

Sestavine
  

 • 200 g Datljeva pasta https://bit.ly/2KpPuld
 • 1 žlico BIO Lanena semena https://bit.ly/2KpPx0n
 • 50 g BIO Kosmiči https://bit.ly/2KnQCG5
 • 10 g BIO Bučna semena https://bit.ly/2ZGO35N
 • 30 g Brusnic
 • 20 g Kokosa Nastrgan ali zmlet
 • 1 žlica Medu
 • 1 ščepec Soli
 • 2 posipa Cimeta
 • 1 posip Ingverja

Priprava
 

 • Datljevo pasto damo v kuhalno posodo ter dodamo malenkost vode, jo segrejemo in odstavimo. Tako dobimo zelo mehko maso.
 • Ostale sestavine dodamo v blender ter jih na hitro zmeljemo. Priporočamo, da ostanejo zmerno grobe.
 • Po mletju sestavine dodamo k datljevi pasti oziroma vse skupaj v novo posodo, kjer sestavine dobro premešamo.
 • Iz mase naredimo kroglice v velikosti dveh grižljajev.
 • Končane kroglice postavimo na peki papir in jih damo za vsaj 30 minut v hladilnik, da se utrdijo.
Keyword datljeva pasta, datlji, energijske kroglice