Pripravite kožo na jesen, 5 nasvetov

Pripravite kožo na jesen, 5 nasvetov

Počasi se umika topli poletni zrak  in prihajajo hladna jesenska jutra. Našo kožo je potrebno ustrezno pripraviti na nove pogoje in tako kot menjamo oblačila moramo zamenjati tudi naše tretmaje. Koža lahko v jesenskih mesecih kljub veliko padavinam postaja izsušena in brez sijaja, saj mrzel zrak prinaša tudi znižanje vlage. Hkrati pa stres na našo kožo povzročamo še z ogrevalnimi napravami, ki še dodatno nižajo nivoje vlage v prostorih.

V kolikor želite ohraniti čudovit in bleščeč videz vaše kože in se počutiti odlično vam bomo predstavili nekaj nasvetov za težave s katerimi se spopadamo v jesenskih mesecih.

Menjava vlažilcev kože

Potrebno je reči »adijo« vsem lahkim vlažilcem kože, ki so primerni za poletne dni in našo kožo pripraviti na nižje temperature. Tako kot menjamo oblačila za toplejša in debelejša, moramo zamenjati tudi vlažilne kreme in olja. Uporabiti moramo vlažilce kože, ki imajo v sebi veliko maščobnih kislin.

Pripravite kožo na jesen, 5 nasvetov
Pripravite kožo na jesen, 5 nasvetov

Primerni vlažilci kože so:
Šipkovo olje, arganovo olje, avokadovo maslo s karitejem.

Dodajte losjon za telo

V kolikor losjona še ne uporabljate je jesenski čas pravi za začetek uporabe le tega. Koža namreč ob izsuševanju zraka postaja razdražena in srbeča. Daleč najučinkovitejši in najlažji način za zaustavitev srbenja in draženja je hidratacija od glave do pete. Losjoni kožo navlažijo in podajo zaščitno pregrado, ki prekriva kožo, kar ji omogoča, da zadrži vlago in navlaži vašo kožo z potrebnimi hranili.

Pripravite kožo na jesen, 5 nasvetov
Pripravite kožo na jesen, 5 nasvetov

Zmanjšajte piling

Hladno vreme pomeni tudi, da je treba v izdelkih, ki jih uporabljate, zmanjšati količino pilingov – na primer glikolikov in retinoidov. Namesto da bi uporabljali svojo redno rutino pilinga, poskusite z glikolnimi blazinicami za čiščenje ali masko samo enkrat na teden, da odstranite kakršno koli razbarvanje, ki ga povzroča zdaj bledeč poletni ten .

Pravilna prehrana in dovolj tekočine

Pravilna in zdrava prehrana je eden ključnih faktorjev za zdravo telo in tudi zdravo kožo. Pri prehajanju v zimski čas je potrebno zaužiti dovolj maščob v hrani saj s tem hranimo kožo kot tudi naše lasišče. Seveda je velika razlika med zdravimi maščoba in nezdravimi. Tako govorimo o zaužitju zdravih maščob kot so: avokado, olivno olje, oreščki, ribe(losos), sončnična semena… Poleg tega pa moramo biti vedno pozorni tudi na hidracijo in zaužiti dovolj vode.

Pripravite kožo na jesen, 5 nasvetov
Pripravite kožo na jesen, 5 nasvetov

Uporaba sončne kreme

Ena največjih napak pri zaščiti naše kože jeseni in pozimi je prenehanje uporabe sončne kreme. Naša koža je še vedno izpostavljena močnim UV-A in UV-B žarkom. Kljub temu, da ne čutimo več pekoče kože od sonca so UV žarki še vedno močni. Ti pa pronicajo tudi skozi oblake in steklo, zato je potrebno kožo zaščititi skozi celo leto. Ob uporabi sončne kreme skozi celo leto je primerno izbrati kvalitetno sončno kremo, ki je narejena na naravni bazi, tako imamo lahko lep in sijoč ten kože tudi v jesenskih in zimskih mesecih.

BIO Krema za sončenje SPF 30
BIO Krema za sončenje SPF 30