Čas je, da se posladkamo!
Po trenutnem stanju in veliki napetosti v zraku je čas, da si privoščimo popolno čokoladno torto. Pravzaprav ste upravičeni do te sladice, kadarkoli želite. Ker je odlična, enostavna za narediti in sploh ni tako velik greh.
Skrivni recept, zaradi katerega je ta torta zdrava “sladkorna” varianta, je eritritol. Če eritritola še ne poznate potem si morate nujno prebrati, kako nam lahko to sladilo polepša vsakdan. V tem receptu pa vam bomo že takoj dali možnost preizkusa tega sladila.
Ne potrebujete posebne priložnosti, da boste naredili tole izjemno torto. Vsak dan je pravi dan za sladico, in to sladico brez moke.
Na robovih hrustljava, na sredini sočna in mehka mmmm!
Če imate radi čokoladne sladice, vsekakor poskusite čokoladno torto brez moke. Priprava ne zahteva posebnih veščin, zato bo to kmalu vaš najljubši recept.
Ko se želite izogniti moki, laktozi ali belem sladkorju, je izredno težko najti popolno sladico.
Čokoladna torta je večna klasika v sladkem svetu in ta torta brez moke bo osvojila vse člane vaše družine. Hkrati pa tako enostavna in brez nepotrebnih dragih sestavin.
Cokoladna torta – brez moke
Sestavine
- 220 g Temne čokolade
- 200 g Masla
- 5 Jajc
- 1 žlička Vanilijevega koncetrata
- 220 g Eritritola
- 60 g Kakava v prahu
- 1 ščepec Soli
Priprava
- Čokolado in maslo raztopite in pustite, da senekoliko ohladi.
- Ločite rumenjake in beljake. Rumenjake stepemo vsneg in rumenjake stepemo s sladkorjem(eritritolom) ter jih mešamo 5-6 minut,da se podvojijo. Rumenjakom dodamo kakav v prahu in sol, na kratko premešamo. Dodamostopljeno čokolado in na kratko premešamo, da se vse skupaj združi.
- Na koncu z lopatico stepemo beljake skupaj.
- Kalup za torto s premerom 26cm obložite s pekipapirjem in namažite robove, prelijte zmes in pecite torto 40 minut na 170stopinj.
- Pustite, da se kalup ohladi 10 minut, nato pa gaodstranite in pustite da se torta do konca ohladi.
- Ohlajeno torto potresemo s kakavom v prahu inokrasimo s svežimi jagodami, zdrobljenimi kakavovim zrnom, meto in mandljevimilisti ali katerim drugim sadjem in oreščki (po izbiri)