Pizza iz konopljine moke

Pizza iz konopljine moke

Pizza je nekaj kar verjetno obožujemo vsi. Je enostavna, hitro pripravljena in preprosto vedno je dobra.

Je hrana za mlade starejše in vse vmes. Kljub temu, da nekaj kar je zares dobro neradi spreminjamo, pa smo se odločili poskusiti narediti pizzo z konopljino moko.

Opozorilo za vse, ki konopljine moke še ne poznate. Je zelo močna čvrsta moka, ki vrska veliko vode.

V testo bomo vmešali zgolj 20% konopljine moke, kar pa bo več kot dovolj. Testo bo imelo svojevrsten a še vedno odličen okus, barva pa bo veliko bolj zelena kot se morda sprva zdi.

Pizza iz konopljine moke

Pizza iz konopljine moke

Čas priprave 15 mins
Čas kuhanja 15 mins
Postrežb 4

Sestavine
  

  • 400 g pšenične moke
  • 100 g konopljine moke
  • 225 ml mlačne vode
  • 7 g suhega kvasa
  • 2 ščepca soli
  • 1 žlica olivenga ali konopljinega olja

Nadev

  • 250 g mozzarelle
  • 250 ml paradižnikove omake
  • 50 g parmezana
  • 50 g bazilike

Priprava
 

  • V veliki posodi zmešamo pšenično moko inkonopljino moko.
  • Dodamo dva ščepca soli in dobro premešamo.
  •  V skodelico odmerimo 225ml mlačne vode in dodamosuh kvas. Dobro premešamo in vse skupaj zlijemo v veliko posodo.
  • V veliki posodi začnemo vodo in moko mešati. Dodamoše žlico olivnega ali konopljinega olja.
  • Ko imamo testo zmešano ga odstranimo iz skledein ga dobro pregnetemo tudi na ravni površini.
  • Da se testo ne bo prijemal na površino joposujemo z pšenično moko. Testo, ki se nam je prijelo na roke pa najlažjeodstranimo tako da vzamemo nekaj moke v roke in si poskušamo roke podrgniti zmoko.
  • Pregneteno testo razrežemo na 4 enake porcije inga damo v pekač(pekač je potrebno posuti z moko ali namazati z oljem, da setesto ne bo prijelo) ter pokrijemo. Testo mora vzhajati najmanj 1hpriporočljivo pa je vsaj 2 uri ali več.
  • Vzhajanotesto razvlečemo na željeno velikost in debelino ter dodamo nadev po želji.
  • Pečico prižgemo na 220-250°C, v kolikor imašamotni kamen pizzo položimo na kamen in pečemo 5-10minut. V kolikor kamnanimamo pečemo 10-12 minut na nekoliko 220°C.