Sočen biskvit s češnjami

Sočen biskvit, ki bo osvojil vaša srca. Malo sestavin za veliko užitkov.

Odlična veganska sladica, ki jo bojo z veseljem jedli vsi. Z svojim osvežujočim sadjem bo ta biskvit odlična sladica za tople poletne dni.

Sočen biskvit s češnjami

Čas priprave 1 hr 20 mins
Čas kuhanja 45 mins
Skupni čas 1 hr 5 mins
Postrežb 6

Pripomočki

  • Pekač
  • 2 posodi
  • Pečica

Sestavine
  

  • 1 skodelica sojinega mleka
  • 1/3 skoledice stopljenega kokosovega olja
  • 1/2 žlice jabolčnega kisa
  • 2 1/2 skodelic pšenične moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 skodelica kokosovega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 2 skodelici razkoščičenih in razpolovljenih češenj

Priprava
 

  • Zmešajte mleko, olje in kis in pustite stati 10 minut. 
  • V drugo posodo presejemo moko in dodamo pecilni prašek, sladkor in sol.
  • Ko se mlečna mešanica ustali, dodamo jabolčni pire suhi mešanici in premešamo. 
  • Zmes premešamo rahlo, ne predolgo.
  • Zmes prenesite v naoljen kalup, sploščite in po vrhu dodajte češnje. V testo jih malenkost potisnemo.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 160 stopinj 45 minut.

Vir: https://www.tvornicazdravehrane.com/recepti/zdravi-deserti/foodoris-socni-biskvit-s-tresnjama-najbolja-najava-ljeta-68667/