Ferero torta – brez peke

Ferrero torta

Ni potrebno vedno vklopiti pečice, da uživate v odličnem pecivu, dovolj je multipraktik ali blender. Vsi mislijo, da je surova torta ne bo ista, a to ne bi mogla biti dlje od resnice. Kar sledi, je preprosto – božansko! 

Okus drobnih popečenih lešnikov in čokolade je tisto, kar ta Ferrero torta brez pečenja zagotovo nudi. Tisti, ki imate radi kroglice Ferrero Rocher, dobro veste, za kaj gre, in ta torta prinaša vse, vendar v domači različici, z veliko dobre in neustavljive smetane in to brez peke!

Torta je narejena sorazmerno hitro in tudi lahko kar je najpomembneje, saj imamo v kuhinji različne nivoje znanja. Prav tako pa je torta čokoladna, s čokolado namreč ne morete zgrešiti 😉

Najbolje, da se kar lotimo recepta, saj se vsem že cedijo sline.

Ferrero torta

Ferrero torta

Čas priprave 20 mins
Postrežb 6

Pripomočki

  • Pekač za torte
  • Blender ali multipraktik

Sestavine
  

Podlaga / Osnova

  • 200 g lešnikov
  • 4 žlice stopljenega kokosovega olja
  • 4 žlice javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička arome vanilije
  • 1 ščepec soli
  • 35 g kakava v prahu

Krema

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 100 ml vode
  • 60 g stopljenega kokosovega olja
  • 1 ščepec soli
  • 130 g agavinega sirupa
  • 2 žlici kakava v prahu

Priprava
 

Osnova

  • Lešnike popražimo v pečici, da okrepimo njihov okus (7-10 minut na 170 stopinj). Pri tem pazimo, da jih ne zažgemo. Nato jih pustimo, da se nekoliko ohladijo, jih na hitro olupimo (ni potrebno, da so lepo olupljeni).
  • Lešnike zmeljemo v blenderju, ampak pazimo da jih ne meljemo predolgo in spremenimo v maslo.
  • Dodamo vse ostale sestavine in zmešamo dokler se ne združijo (mešamo na roko).