Recept, ki bo zadovoljil gurmane in tudi vse nutriciste. Odličen hranljiv obrok vas bo presenetil predvsem z svojo enostavnostjo. Pripravimo ga lahko v zgolj nekaj minutah, no če odmislimo kuho kvinoje 😉
Kvinoja je odlična tudi za vse, ki se borijo s celakijo ali pa želijo zmanjšati konzumacijo glutena, saj ga ta ne vsebuje. Vsebuje pa tudi vseh 9 esencialnih aminkislin, ki jih naše telo potrebuje.
Skupaj z borovnicami pa bo tale priboljšek prava vitaminska in hranilna bomba.
Kvinoja z borovnicami
Sestavine
- 100 g kvinoje
- 250 ml rasltlinskega mleka riževo, mandljevo…
- 2 žlice sirupa agavin, datljev, rižev…
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec cimeta
- 1/2 žličke ekstrakta vanilije
- 60 g borovnic
- 1 grški jogurt po želji
Priprava
- Kvinojo operemo in kuhamo 15 minut v rastlinkem mleku skupaj z vsemi ostalimi sestavinami, razen borovnic.
- Po 10 minutah kuhanja dodamo še borovnice.
- Počakamo, da se ohladi in posrežemo. Sami smo na vrhu dodali še grški jogurt, ki jed lepo poveže.
-
BIO Rdeča kvinoja 500g5,49 €
-
BIO Črna kvinoja 500g5,20 €
-
BIO Cejloski cimet 100g4,69 €
-
BIO Ječmenov sirup 350gProduct on sale
3,49 €1,73 € -
BIO Agavin sirup 350g3,39 €
-
BIO Datljev sirup 350g3,50 €