Ovseni krekerji

Ovseni krekerji

Hrustljavi domači krekerji, ki bodo odličen večerni prigrizek. Prav pa bodo prišli tudi ob obiskih prijateljev, ki bodo tako navdušeni nd vašimi pekovskimi sposobnostmi.

Krekkerjem bomo dodali tudi nekaj semen in s tem bodo še nekoliko bolj hrustljava. Morda se sliši zapleteno a brez skrbi, recept je enostaven in hiter.

Ovseni krekerji

Ovseni krekerji

Čas priprave 35 mins
Postrežb 4

Pripomočki

  • Pečica

Sestavine
  

  • 2 skodelice ovsene moke
  • 1/2 skodelice lanenih semen (zmletih)
  • 1/2 žlice himalajske soli
  • 2-3 vejice rožmarina
  • 1 skodelica vode
  • 6 žlic olivnega olja

Priprava
 

  • Zmešano moko, zmleta lanena semena, sol in drobno sesekljan rožamin.
  • Ločeno zmešamo olje in vodo ter počasi dodajamo suho mešanico.
  • Pustimo, da mešanica stoji približno 10 minut, da se zgosti nato pa jo nalijemo v pekač in z lopatico čim bolj natanko razmažemo.
  • V segreto pečico na 180 stopinj pečemo 20 minut, vzamemo ven iz pečice in prerežemo na željeno velikost. vrnemo nazaj v pečico in pečemo še 15 minut.

Vir: https://www.tvornicazdravehrane.com/recepti/kruh-recepti/zobeni-krekeri-kratak-i-jednostavni-recept-kojeg-cete-stalno-raditi-68519/