Najbolši polnozrnati brownie piškotki

Najbolši polnozrnati brownie piškotki

Mojstrica, ki stoji za tem recepotm je @ninazorcic
V prihodnosti pa bomo lahko videli se ogromno odličnih receptov izpod njenih rok. Mi že čakamo naslednjega, vmes pa bomo preizkusili tega 😋

Sočni, okusni in polni čokolade! 🥰 Polnozrnata moka, kokosov sladkor in kakav v prahu skupaj s kančkom instant kave poskrbijo za neverjetno izrazit okus temne čokolade.

Čez 20 minut lahko že uživate v toplih čokoladnih piškotih, ki se STOPIJO v ustih ❤ Pomembno pa je, da so sestavine sobne temperature in da upoštevate dane količine, da nastanejo res najbolj sočni, fudgy piškotki! Gremo peči!

Najbolši polnozrnati brownie piškotki

Polnozrnati brownie piškotki

Čas priprave 20 mins
Postrežb 14

Pripomočki

  • Pečica
  • Ročni mešalnik

Sestavine
  

  • 125 g masla
  • 50 g navadnega sladkorja
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • 135 g BIO polnozrnate pšenične moke
  • 35 g BIO kakava v prahu
  • 1 jajce
  • 3 žlice jedilnega olja
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1/2 žličke instant kave
  • 1/4 žličke soli
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 80 g nasekljane temne čokolade

Priprava
 

  • Pečico segrejemo na 175 stopinj
  • V posodi zmešamo moko, kakav, sodo bikarbono, pecilni prašek, kavo in sol.
  • V ločeni posodi zmiksajte maslo (sobne temperature!) in sladkor z ročnim mešalnikom dokler ne dobite kremaste mase. cca. 3-4 minute.
    Dodajte vanilijin ekstrakt, jajce(sobne temperature) in olje ter še enkrat na hitro zmiksajte.
  • V posodo dodamo suhe sestavine in rahlo premešamo, da se vse združi.
  • Dodajte nasekljano čokolado in premešajte rahlo z lopatko.
  • Maso zajemate z jedilno žlico. Velikost enega piškota naj bo za 1 do 1,5 jedilne žlice in postavite na pekač.
    Med njimi naj bo vsaj 4cm razmaka, saj se piškoti razširijo.
  • V pečici jih pustimo 9 minut. Pustimo še 5 minut na pladnju in prestavimo na rešetko za hlajenje.