Cheesecake truffli z liofiliziranimi jagodami

Cheesecake truffli z liofiliziranimi jagodami

Cheesecake truffli z liofiliziranimi jagodami 😍 😍 narejeni s polnozrnato pšenično moko in kokosovim sladkorjem, ki skupaj ustvarita neverjetno kombinacijo.

Ustvarjalka tega recepta je @ninazorcic, ki nas je ponovno presenetila z vrhunskim receptom. Truffli namreč zgledajo woow. Tudi mi že nestrpno čakamo, da jih poskusimo narediti sami.

Najbolje, da gremo kar na recept, saj so tele slike preveč mamljive.

Cheesecake truffli z liofiliziranimi jagodami

Cheesecake truffli z liofiliziranimi jagodami

Čas priprave 25 mins
Čas kuhanja 35 mins
Skupni čas 1 hr 10 mins
Postrežb 8

Pripomočki

  • Pečica

Sestavine
  

  • 55 g Masla
  • 60 g olivnega olja
  • 190 g polnozrnate pšenične moke
  • 115 g kokosovega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 jedilna žlica vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 110 g mleka
  • +1/2 čajne žličke kisa

Priprava
 

  • Ogrejte pečico na 170 stopinj.
  • V skodelici zmešajte mleko in kis ter pustite 5 minut.
  • V ločeni posodi z ročnim mešalnikom zmešajte maslo, olje in sladkor. Dodajte jajca, eno po eno, vmes miksajte. Dodajte vanilijo in zmešajte. 
  • V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
  • Mešanici masla, olja in sladkorja postopoma dodajajte  suhe sestavine in mešanico mleka ter mešajte s silikonsko lopatico. Masa mora biti gladka, brez grudic, ne smete pa preveč mešati.
  • Prestavite v naoljen pekač (jaz uporabljam kokosovo olje v spreju ) in pecite 30-35 minut oz.dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, lahko pa ima kakšno vlažno drobtino. Pustite v pekaču dokler se ne ohladi.