Cheesecake truffli z liofiliziranimi jagodami 😍 😍 narejeni s polnozrnato pšenično moko in kokosovim sladkorjem, ki skupaj ustvarita neverjetno kombinacijo.
Ustvarjalka tega recepta je @ninazorcic, ki nas je ponovno presenetila z vrhunskim receptom. Truffli namreč zgledajo woow. Tudi mi že nestrpno čakamo, da jih poskusimo narediti sami.
Najbolje, da gremo kar na recept, saj so tele slike preveč mamljive.
Cheesecake truffli z liofiliziranimi jagodami
Pripomočki
- Pečica
Sestavine
- 55 g Masla
- 60 g olivnega olja
- 190 g polnozrnate pšenične moke
- 115 g kokosovega sladkorja
- 2 jajci
- 1 jedilna žlica vanilijevega ekstrakta
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke soli
- 110 g mleka
- +1/2 čajne žličke kisa
Priprava
- Ogrejte pečico na 170 stopinj.
- V skodelici zmešajte mleko in kis ter pustite 5 minut.
- V ločeni posodi z ročnim mešalnikom zmešajte maslo, olje in sladkor. Dodajte jajca, eno po eno, vmes miksajte. Dodajte vanilijo in zmešajte.
- V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
- Mešanici masla, olja in sladkorja postopoma dodajajte suhe sestavine in mešanico mleka ter mešajte s silikonsko lopatico. Masa mora biti gladka, brez grudic, ne smete pa preveč mešati.
- Prestavite v naoljen pekač (jaz uporabljam kokosovo olje v spreju ) in pecite 30-35 minut oz.dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, lahko pa ima kakšno vlažno drobtino. Pustite v pekaču dokler se ne ohladi.
-
Bourbon vanilija v prahu 10g6,19 €
-
BIO Drobno mleta morska sol 600gProduct on sale
2,80 €2,25 € -
Himalajska sol drobno mleta 1000gProduct on sale
3,49 €2,29 € -
BIO Polnozrnata pšenična moka 1000gProduct on sale
2,76 €2,10 € -
BIO Sladkor kokosovega cveta 1000gProduct on sale
13,49 €6,68 € -
BIO Sladkor kokosovega cveta 500gProduct on sale
7,49 €5,99 € -
BIO Olivno olje hladno stiskano 500ml6,90 €