Čokoladno – kokosov puding iz prosene kaše

Čokoladno - kokosov puding iz prosene kaše

Tole je pa ena boljših idej za zajtrk ali malico! Kot Bounty v kozarčku, samo bolj zdrav in seveda boljši 😜 je tudi brez mlečnih izdelkov!

Čokoladno - kokosov puding iz prosene kaše

Čokoladno – kokosov puding iz prosene kaše

Čas priprave 5 mins
Čas kuhanja 35 mins
10 mins
Skupni čas 50 mins
Postrežb 2 osebi

Sestavine
  

Puding

  • 200 g BIO Prosene kaše
  • 20 g BIO Kakava v prahu
  • 20 g Nastrganega kokosa
  • 25 g BIO Kokosovega sladkorja
  • 50 g BIO Ječmenovega sirupa

Kokosova krema

  • 30 g Nastrganega kokosa
  • 4 žlice BIO Kokosovega mleka

Čokoladni kokosov – ganache

  • 140 g BIO Kokosovega mleka
  • 10 g BIO Kakava v prahu
  • 15 g BIO Kokosovega sladkorja
  • 1 žlica Kokosovo čips za posip

Priprava
 

Puding

  • Najprej proseno kašo skupaj z vodo kuhate približno 30min. Jaz sem dodala 3x toliko vode kot kaše, ampak sem po potrebi še dodatno zalila. Lahko pa jo en večer prej namočite in s tem skrajšate čas kuhanja na 10-15min.
  • Ko je skuhana ji dodajte kokos, kakav, sladkor in sirup ter s paličnim mešalnikom zmiksajte, da nastane puding. Nadevajte v kozarčke in pripravite kreme.

Krema

  • Zmešajte in polijte po pudingu.

Čokoladno – kokosov ganache

  • Kokosovo mleko na nizkem ognju segrejte in dodajte kakav ter sladkor. Počakajte, da zavre, vmes mešajte in odstavite. Polijte po kokosovi kremi, posujte s kokosovim čipsom in uživajte takoj ali pa postavite v hladilnik, da se krema strdi.