Jabolčni mafini s cimetom in karamelo
Sestavine
Sestavine za maso:
- 120 g Polnozrnate pšenične moke
- 140 g Kokosovega sladkorja
- 25 g BIO Kakava
- 50 ml BIO Olivnega olja
- 250 ml Hladne vode
- 1/2 žličke Sode bikarbone
- 1 ščepec Himalajske soli
- 1 žlica Kisa
- 1/2 žličke Vanilijeve arome
Čokoladni preliv
- 12 g BIO Olivnega olja
- 60 g Mandljevega mleka
- 30 g Kokosovega sladkorja
- 25 g BIO Kakava
Priprava
Navodila za izdelavo mase:
- Pečico segrejte na 200 stopinj.
- V posodo presejte moko, sol, sodo in kakav.
- V ločeno posodo dodajte vodo in sladkor in mešajte tako dolgo, da se sladkor raztopi. Dodajte olje in zmešajte, da se vse poveže v enotno zmes. Dodajte kis in vanilijo ter premešajte. Dodajte suhe sestavine in sol ter premešajte. Testo mora biti gladko, brez grudic.
- Prelijte v pripravljen pekač (premer cca 18cm) obložen s peki papirjem in pecite 35 minut. Pustite, da se malo ohladi, medtem pripravite čokoladni preliv.
Navodila za čokoladni preliv:
- Vse sestavine zmešajte in segrejte na srednjem ognju, dokler se sladkor ne stopi in vse združi v gosto, enotno zmes.
- Pekaču, v katerem se je pekel biskvit, odstranite obroč in prelijte torto s prelivom tako, da bo v celoti prekrita. Po želji posujte s koščki temne čokolade ali kakavovimi zrni in postavite v hladilnik za 30 – 45 minut, da se preliv malo strdi.
-
Soda bikarbona 500g1,99 €
-
Himalajska sol drobno mleta 1000gProduct on sale
3,49 €2,29 € -
BIO Polnozrnata pšenična moka 1000gProduct on sale
2,76 €2,10 € -
BIO Sladkor kokosovega cveta 1000gProduct on sale
13,49 €6,68 € -
BIO Sladkor kokosovega cveta 500gProduct on sale
7,49 €5,99 € -
BIO Kakav v prahu 500gProduct on sale
11,19 €7,80 € -
BIO Kakav v prahu 250gProduct on sale
6,49 €3,99 € -
BIO Olivno olje hladno stiskano 500ml6,90 €