Kremne Cappuccinio kocke

Kremne Cappucino kocke
Kremne Cappucino kocke

Kremne Cappucino kocke

Čas priprave 30 mins
2 hrs
Postrežb 4 osebe

Sestavine
  

Dno (spodja plast)

  • 200 g Piškotov brez glutena
  • 100 g Temne čokolade – stopljene
  • 100 g Masla – stopljenega
  • 2 žlički BIO Kakava

Krema

  • 400 g Kremnega sira
  • 100 g Eritritola – zmeljemo ga v prah
  • 1 pumpica Vanilije paste
  • 1 1/2 vrečke Krem fixa
  • 1 žlica Instant kave – zmlete
  • 1 žlička BIO Kakava

Priprava
 

Dno

  • Piškotke zmeljite v blenderju, da nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte kakav, čokolado in maslo ter premešajte. Masa mora biti dovolj kompaktna, da lahko z njo oblikujete dno. 
  • Oblikujte dno, poravnajte površino z dnom kozarca in postavite v hladilnik. 

Krema

  • Kremni sir, eritritol in vanilijo zmešajte z ročnim mešalnikom. Dodajte krem fix mešanico in miksajte še kakšno minuto. 2/3 mase prelijte in razporedite čez piškotno dno.
  • V preostanek mase presejte kakav in instant kavo. Premešajte in posujte po vrhu kreme. Na rahlo premažite po vrhu prve kreme, posujte s kakavovimi zrni in postavite v hladilnik za vsaj 2-3 ure.