Kokosova pita z banano in čokoladno karamelo

Kokosova pita z banano in čokoladno karamelo

Tole je pa top kombinacija! Narejena brez peke, z okusnimi sestavinami in rezultat je VRHUNSKI.

Mehka kokosova krema, ki se stopi v ustih, sladka čokoladna karamela, ki kar steče ven in osvežilna banana, ki vse okuse poveže. 

Kokosova pita z banano in čokoladno karamelo

Kokosova pita z banano in čokoladno karamelo

Čas priprave 20 mins
Čas kuhanja 20 mins
Skupni čas 40 mins
Postrežb 6

Sestavine
  

Dno:

  • 200 g Gluten free piškotov Maria
  • 15 g BIO Kakava v prahu
  • 50 g Masla (stopljenega, ohlajenega)
  • 45 g BIO Kokosovega mleka
  • 10 g Nastrganega kokosa
  • 10 g Kokosovega sladkorja
  • 30 g Mleka (najboljše je mandljevo ali kokosovo)
  • 2 Banani, narezani na kolobarje

Karamela:

  • 200 g BIO Kokosovega mleka
  • 80 g Kokosovega sladkorja
  • 40 g Nasekljane težke čokolade (85%)

Kokosova krema:

  • 200 g BIO Kokosovega mleka
  • 1 žlička Vanilijeve arome
  • 4 g Jedilnega škroba
  • 30 g Sladkorja
  • 10 g Bele moke
  • 50 g Kokosove kreme za stepanje
  • 60 g Beljakov

Priprava
 

Dno:

  • Piškotke zmeljete v blenderju dokler ne nastane pesku podobna zmes. Dodajte ostale sestavine (razen banane) in premešajte. Pekač premera 18cm rahlo naoljite in oblikujte dno. Lahko pito naredite tako, da pustite nekaj roba, lahko pa tudi ravno dno. Po dnu razporedite banane in postavite v hladilnik.

Karamela:

  • Kokosovo mleko in sladkor zavrite na srednjem ognju, vmes redno mešajte. Ko zavre, malo znižajte ogenj in ob stalnem mešanju kuhajte, dokler se karamela malo ne zgosti. Dodajte čokolado in mešajte tako dolgo, da se čokolada raztopi. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Prelijte čez oblikovano dno in banane.

Kokosova krema:

  • Kokosovo mleko na srednjem ognju segrejte in odstavite, ko začne vreti. Medtem v posodi zmešajte beljake, moko, škrob in sladkor. Med stalnim mešanjem dolivajte kokosovo mleko in dobro premešajte, nato pa prelijte nazaj v lonec, dodajte vanilijo in kuhajte na nizkem do srednjem ognju, dokler se zmes ne zgosti in postane gladka, svilnata in gosta. Prelijte v posodo in vrh prekrijte z folijo za živila. Pustite počivati, dokler se krema popolnoma ne ohladi. Nato ji dodajte kokosovo kremo za stepanje in z ročnim mešalnikom miksajte vsaj 5 minut. Kremo premažite po piti in postavite v hladilnik za vsaj pet ur ali do naslednjega dne.