Tole je pa top kombinacija! Narejena brez peke, z okusnimi sestavinami in rezultat je VRHUNSKI.
Mehka kokosova krema, ki se stopi v ustih, sladka čokoladna karamela, ki kar steče ven in osvežilna banana, ki vse okuse poveže.
Kokosova pita z banano in čokoladno karamelo
Sestavine
Dno:
- 200 g Gluten free piškotov Maria
- 15 g BIO Kakava v prahu
- 50 g Masla (stopljenega, ohlajenega)
- 45 g BIO Kokosovega mleka
- 10 g Nastrganega kokosa
- 10 g Kokosovega sladkorja
- 30 g Mleka (najboljše je mandljevo ali kokosovo)
- 2 Banani, narezani na kolobarje
Karamela:
- 200 g BIO Kokosovega mleka
- 80 g Kokosovega sladkorja
- 40 g Nasekljane težke čokolade (85%)
Kokosova krema:
- 200 g BIO Kokosovega mleka
- 1 žlička Vanilijeve arome
- 4 g Jedilnega škroba
- 30 g Sladkorja
- 10 g Bele moke
- 50 g Kokosove kreme za stepanje
- 60 g Beljakov
Priprava
Dno:
- Piškotke zmeljete v blenderju dokler ne nastane pesku podobna zmes. Dodajte ostale sestavine (razen banane) in premešajte. Pekač premera 18cm rahlo naoljite in oblikujte dno. Lahko pito naredite tako, da pustite nekaj roba, lahko pa tudi ravno dno. Po dnu razporedite banane in postavite v hladilnik.
Karamela:
- Kokosovo mleko in sladkor zavrite na srednjem ognju, vmes redno mešajte. Ko zavre, malo znižajte ogenj in ob stalnem mešanju kuhajte, dokler se karamela malo ne zgosti. Dodajte čokolado in mešajte tako dolgo, da se čokolada raztopi. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Prelijte čez oblikovano dno in banane.
Kokosova krema:
- Kokosovo mleko na srednjem ognju segrejte in odstavite, ko začne vreti. Medtem v posodi zmešajte beljake, moko, škrob in sladkor. Med stalnim mešanjem dolivajte kokosovo mleko in dobro premešajte, nato pa prelijte nazaj v lonec, dodajte vanilijo in kuhajte na nizkem do srednjem ognju, dokler se zmes ne zgosti in postane gladka, svilnata in gosta. Prelijte v posodo in vrh prekrijte z folijo za živila. Pustite počivati, dokler se krema popolnoma ne ohladi. Nato ji dodajte kokosovo kremo za stepanje in z ročnim mešalnikom miksajte vsaj 5 minut. Kremo premažite po piti in postavite v hladilnik za vsaj pet ur ali do naslednjega dne.
-
BIO Sladkor sladkornega trsa 1000g3,79 €
-
Bourbon vanilija v prahu 10g6,19 €
-
Piškoti brez glutena Maria 400g2,69 €
-
BIO Kokosovo mleko 400mlProduct on sale
4,09 €2,99 € -
BIO Sladkor kokosovega cveta 1000gProduct on sale
13,49 €6,68 € -
BIO Sladkor kokosovega cveta 500gProduct on sale
7,49 €5,99 € -
BIO Kakav v prahu 500gProduct on sale
11,19 €7,80 € -
BIO Kakav v prahu 250gProduct on sale
6,49 €3,99 €