Sočna čokoladna torta

Sočna čokoladna torta

Tole enostavno morate narediti. Če boste pa kar naenkrat postali najbolj zaželjena oseba v gospodinstvi pa nismo mi krivi 😉

Sočna čokoladna torta

Sočna čokoladna torta

Čas priprave 20 mins
Čas kuhanja 35 mins
40 mins
Skupni čas 1 hr 35 mins
Postrežb 6

Sestavine
  

Sestavine za torto

  • 120 g BIO Polnozrnate pšenične moke
  • 140 g BIO Kokosovega sladkorja
  • 25 g BIO Kakava v prahu
  • 50 ml BIO Hladno stiskano olivno olje
  • 250 ml hladne vode
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1 ščepec Himalajske soli
  • 1 žlica Kisa
  • 1/2 žličke Vanilije arome

Čokoladni preliv

  • 12 g BIO Hladno stiskanega olivnega olja
  • 60 g Mandljevega mleka
  • 30 g BIO Kokosovega sladkorja
  • 25 g BIO Kakava v prahu

Priprava
 

Sestava torte

  • Pečico segrejte na 200 stopinj.
  • V posodo presejte moko, sol, sodo in kakav.
  • V ločeno posodo dodajte vodo in sladkor in mešajte tako dolgo, da se sladkor raztopi. Dodajte olje in zmešajte, da se vse poveže v enotno zmes. Dodajte kis in vanilijo ter premešajte. Dodajte suhe sestavine in sol ter premešajte. Testo mora biti gladko, brez grudic.
  • Prelijte v pripravljen pekač (premer cca 18cm) obložen s peki papirjem in pecite 35 minut. Pustite, da se malo ohladi, medtem pripravite čokoladni preliv.

Čokoladni preliv

  • Vse sestavine zmešajte in segrejte na srednjem ognju, dokler se sladkor ne stopi in vse združi v gosto, enotno zmes.
  • Pekaču, v katerem se je pekel biskvit, odstranite obroč in prelijte torto s prelivom tako, da bo v celoti prekrita. Po želji posujte s koščki temne čokolade ali kakavovimi zrni in postavite v hladilnik za 30 – 45 minut, da se preliv malo strdi.