New York Style Cheescake
Sestavine
Dno:
- 160 g Gluten free piškotovo Maria
- 60 g Stopljenega masla
Kremna plast:
- 900 g Kremnega sira
- 30 g Pšenične bele moke tip 500
- 250 g Sladkorja
- 1 ščepec Burbonske vanilije v prahu
- 1 ščepec Soli
- 2 žlički Soka iztisnjene limone
- 110 g Kisle smetane
- 6 Jajc (na sobni temperaturi – pomembno)
Priprava
- Pečicosegrejte na 180 stopinj.
- Pekač premera 22 cm obložite s peki papirjem in zunanjost dobro zavijte v alufolijo. Pekač mora biti v celoti prekrit z alufolijo vse od vrha, saj ga bomo kasneje položili v večji pekač in okoli zalili z vročo vodo, le-ta pa ne sme priti vstik s Cheesecakom.
- Piškote zmeljite v prah in zmešajte s stopljenim maslom. V kolikor vaši piškoti niso slajeni, dodajte sladkor po okusu, maso vmes poskusite.
- V pekaču oblikujte skorjo oz. dno, pomagate si lahko z dnom kozarca, da bo lepo ravno.
- Postavite v pečico za 10 minut, nato odstranite iz pečice in zmanjšajte temperaturo na 160 stopinj.
- V veliki posodi z ročnim mešalnikom zmešajte kremni sir, sladkor in moko, dokler ni gladka zmes. Dodajte vanilijo, limono in sol ter mešajte z mešalnikom na srednji temperaturi samo toliko, da se vse premeša. Med stalnim mešanjem postopoma dodajajte jajca, na koncu pa še kislo smetano. Zmešajte, dokler ni vse združeno v enotno zmes in prelijte čez pečeno dno.
- Pekač z maso postavite v večji pekač in okoli njega polijte z vrelo vodo. Vrela voda naj bo nekje do 3 cm višine.
- Vse skupaj postavite v pečico in pecite 1 uro in 30 minut. Cheesecake bo takrat na sredini še vedno mehek in masa se bo, ob rahlem tresljaju, malo zatresla. Pustite v vodni kopeli dokler se Cheesecake ne ohladi, nato odstranite iz kopeli, odvijte alufolijo in čez noč postavite v hladilnik.
- Po želji okrasite z gozdnimi sadeži in postrezite!
-
BIO Sladkor sladkornega trsa 1000g3,79 €
-
Bourbon vanilija v prahu 10g6,19 €
-
BIO Drobno mleta morska sol 600gProduct on sale
2,80 €2,25 € -
Piškoti brez glutena Maria 400g2,69 €
-
Himalajska sol drobno mleta 1000gProduct on sale
3,49 €2,29 €