New York Style Cheescake

New York Style Cheescake
New York Style Cheescake

New York Style Cheescake

Čas priprave 20 mins
Čas kuhanja 1 hr 40 mins
20 mins
Skupni čas 2 hrs 20 mins
Postrežb 6

Sestavine
  

Dno:

  • 160 g Gluten free piškotovo Maria
  • 60 g Stopljenega masla

Kremna plast:

  • 900 g Kremnega sira
  • 30 g Pšenične bele moke tip 500
  • 250 g Sladkorja
  • 1 ščepec Burbonske vanilije v prahu
  • 1 ščepec Soli
  • 2 žlički Soka iztisnjene limone
  • 110 g Kisle smetane
  • 6 Jajc (na sobni temperaturi – pomembno)

Priprava
 

  • Pečicosegrejte na 180 stopinj.
  • Pekač premera 22 cm obložite s peki papirjem in zunanjost dobro zavijte v alufolijo. Pekač mora biti v celoti prekrit z alufolijo vse od vrha, saj ga bomo kasneje položili v večji pekač in okoli zalili z vročo vodo, le-ta pa ne sme priti vstik s Cheesecakom.
  • Piškote zmeljite v prah in zmešajte s stopljenim maslom. V kolikor vaši piškoti niso slajeni, dodajte sladkor po okusu, maso vmes poskusite.
  • V pekaču oblikujte skorjo oz. dno, pomagate si lahko z dnom kozarca, da bo lepo ravno.
  • Postavite v pečico za 10 minut, nato odstranite iz pečice in zmanjšajte temperaturo na 160 stopinj.
  • V veliki posodi z ročnim mešalnikom zmešajte kremni sir, sladkor in moko, dokler ni gladka zmes. Dodajte vanilijo, limono in sol ter mešajte z mešalnikom na srednji temperaturi samo toliko, da se vse premeša. Med stalnim mešanjem postopoma dodajajte jajca, na koncu pa še kislo smetano. Zmešajte, dokler ni vse združeno v enotno zmes in prelijte čez pečeno dno.
  • Pekač z maso postavite v večji pekač in okoli njega polijte z vrelo vodo. Vrela voda naj bo nekje do 3 cm višine.
  • Vse skupaj postavite v pečico in pecite 1 uro in 30 minut. Cheesecake bo takrat na sredini še vedno mehek in masa se bo, ob rahlem tresljaju, malo zatresla. Pustite v vodni kopeli dokler se Cheesecake ne ohladi, nato odstranite iz kopeli, odvijte alufolijo in čez noč postavite v hladilnik.
  • Po želji okrasite z gozdnimi sadeži in postrezite!