Kokosova Bounty tortica

Kokosova bounty tortica

Nebeška kokosova sladica, narejena zelo hitro in preprosto.

Moja zdrava Bounty tortica je veliko boljša od kupljene čokoladice, saj je narejena brez umetnih sestavin, brez dodanega sladkorja in brez nepotrebnih olj.

Za kokosovo kremo sem uporabila rižev zdrob, saj, skupaj z nastrganim kokosom, ustvari čudovito, kremo teksturo, ki je polna kokosovega okusa! Po vrhu čokoladni ganache, ker zakaj pa ne?😜

Kokosova bounty tortica

Kokosova Bounty tortica

Čas priprave 20 mins
Čas kuhanja 20 mins
20 mins
Skupni čas 1 hr
Postrežb 4

Sestavine
  

Dno:

  • 150 g Nastrganega kokosa
  • 30 g BIO Kokosovega sladkorja ali 50g Eritritola
  • 1 žlička Kokosovega olja
  • 60 g Beljakov oziroma 2 beljaka

Kokosova krema:

  • 100 g Riževega zdroba
  • 200 g BIO Kokosovega mleka
  • 150 g Nastrganega kokosa
  • 70 g Kokosovega sladkorja ali 110g Eritritola
  • 100 g Vode

Čokoladna krema

  • 100 g BIO Kokosovega mleka
  • 140 g 70% Temne čokolade brez sladkorja

Posip:

  • 50 g BIO Kokosovega čipsa

Priprava
 

Dno:

  • Vse sestavine zmešajte v posodi in nato prenesite v pekač, obložen s peki papirjem. Oblikujte dno tako, da s pomočjo ravnega dna kozarca pritisnete zmes ob pekač. Pecite 15 – 20 minut na 180°C. Pustite, da se ohladi in pripravite kokosovo kremo.

Kokosova krema:

  • Zdrob oz.gris skupaj s kokosovim mlekom skuhajte na srednjem ognju. Ko se zdrob skuha, mu dodajte nastrgan kokos in sladilo. Po potrebi dodajajte vodo, da dobite gosto, kompaktno zmes, ki vseeno ne sme biti presuha, ampak sočna. Kremo razporedite po ohlajenem biskvitu. Pustite, da se ohladi in pripravite čokoladno kremo.

Čokoladna krema:

  • Nad vodno kopeljo segrejte mleko in čokolado. Ko je čokolada že skoraj stopljena, odmaknite z ognja in premešajte, da se vse stopi. Prelijte čez kokosovo kremo, posujte s kokosovim čipsom in pustite v hladilniku vsaj 3 ure.