S hrustljavo skorjo, ki spominja na Pavlovo in sočno, mehko notranjostjo, polno čokolade.
Priprava je res res preprosta, zato si priskrbi sestavine in jo naredi kar ta teden!
Čokoladna torta brez moke
Sestavine
- 56 g Masla
- 6 Jajc
- 130 g BIO Trsnega sladkorja
- 1 žlica Vanilije arome
- 1 ščepec Soli
- 200 g Temne čokolade
- 1 žlica Instant kave
- 15 g BIO Kakava v prahu
Priprava
- Pečico segrejte na 175°C. V loncu na srednji temperaturi stopite maslo in ga grejte dokler malo ne porjavi, pena se obarva zlato in dobi aromo oreščkov. Vmes pridno mešajte. Medtem nasekljajte čokolado in jo postavite v večjo posodo. Maslo odstranite z ognja in z njim prelijte čokolado. V ločeni posodi z ročnim mešalnikom miksajte rumenjake in 50g sladkorja tako dolgo, da postane zmes svetla in puhasta (4 minute). Dodajte instant kavo, vanilijo, sol in kakav. Zmešajte. Dodajte stopljeno čokolado in zmešajte. V ločeni posodi z ročnim mešalnikom stepajte beljake tako dolgo, da nastanejo mehki vrhovi. Med nadaljnim mešanjem v zmes postopoma dodajajte preostanek sladkorja in miksajte, dokler ne nastane trden sneg. Nato po delih dodajajte čokoladno mešanico k beljakom in pazite, da ne mešate preveč! Nato prelijte v pekač (20cm) obložen s peki papirjem in pecite 40 minut. Pustite, da se ohladi v pekaču in postrezite.
-
BIO Sladkor sladkornega trsa 1000g3,79 €
-
Bourbon vanilija v prahu 10g6,19 €
-
Himalajska sol drobno mleta 1000gProduct on sale
3,49 €2,29 € -
BIO Kakav v prahu 500gProduct on sale
11,19 €7,80 € -
BIO Kakav v prahu 250gProduct on sale
6,49 €3,99 €