Čokoladna torta brez moke

Čokoladna torta brez moke

S hrustljavo skorjo, ki spominja na Pavlovo in sočno, mehko notranjostjo, polno čokolade.

Priprava je res res preprosta, zato si priskrbi sestavine in jo naredi kar ta teden!

Čokoladna torta brez moke

Čokoladna torta brez moke

Čas priprave 25 mins
Čas kuhanja 40 mins
10 mins
Skupni čas 1 hr 15 mins
Postrežb 6

Sestavine
  

  • 56 g Masla
  • 6 Jajc
  • 130 g BIO Trsnega sladkorja
  • 1 žlica Vanilije arome
  • 1 ščepec Soli
  • 200 g Temne čokolade
  • 1 žlica Instant kave
  • 15 g BIO Kakava v prahu

Priprava
 

  • Pečico segrejte na 175°C. V loncu na srednji temperaturi stopite maslo in ga grejte dokler malo ne porjavi, pena se obarva zlato in dobi aromo oreščkov. Vmes pridno mešajte. Medtem nasekljajte čokolado in jo postavite v večjo posodo. Maslo odstranite z ognja in z njim prelijte čokolado. V ločeni posodi z ročnim mešalnikom miksajte rumenjake in 50g sladkorja tako dolgo, da postane zmes svetla in puhasta (4 minute). Dodajte instant kavo, vanilijo, sol in kakav. Zmešajte. Dodajte stopljeno čokolado in zmešajte. V ločeni posodi z ročnim mešalnikom stepajte beljake tako dolgo, da nastanejo mehki vrhovi. Med nadaljnim mešanjem v zmes postopoma dodajajte preostanek sladkorja in miksajte, dokler ne nastane trden sneg. Nato po delih dodajajte čokoladno mešanico k beljakom in pazite, da ne mešate preveč! Nato prelijte v pekač (20cm) obložen s peki papirjem in pecite 40 minut. Pustite, da se ohladi v pekaču in postrezite.