Torta iz matche in pistacij

Torta iz matche in pistacij

Zelena torta! Sliši se nenavadno, a izgleda mamljivo kot tista iz najboljše čokolade.

Matcha je fino zmlet prah listov zelenega čaja, ki izvira iz Japonske in katerega listi se ročno nabirajo in nato predelujejo, da dobimo ta izjemno zdravilni prah, ki je danes vse bolj priljubljen. Danes se ta prašek uporablja v različnih receptih, lahko ga pijemo kot hladen napitek, vroč napitek, pa tudi v različnih sladicah.

Ko se združita ti dve odlični sestavini in ko se slaščičarjeve roke nekoliko umažejo, nastane popolna surova torta. Uživajte v popolni in bogati teksturi polnovrednih živil in nerafiniranih naravnih sladil!

Torta iz matche in pistacij

Torta iz matche in pistacij

Čas priprave 30 mins
Skupni čas 30 mins
Postrežb 6 oseb

Sestavine
  

Osnova:

  • 90 g Mandljev
  • 40 g Pistacij
  • 2 žlici kokosovih drobtin
  • 6 kosov datljev brez koščic
  • 1 žlica Kokosovega olja – stopljenega
  • 1 žlička Vode

Krema:

  • 120 ml Vode
  • 130 g Indijskih oreščkov
  • 55 g Pistacij
  • 70 g Agavinega sirupa
  • 3 žličke Matche v prahu
  • 1 žlička Bourbon vanilije
  • 100 g Kokosovega olja – stopljenega

Priprava
 

  • Datlje za kratek čas namočimo v mlačni vodi, da se zmehčajo.
  • Mandlje in pistacije zmeljemo v multipraktiku, nato dodamo vse ostale sestavine za osnovo in mešamo, dokler se vse ne veže med seboj.
  • Mešanico z rokami stisnite v majhen model za torte (premera 15 ali 17 cm) in med pripravo kreme pustite v hladilniku.
  • Indijske oreščke kuhajte približno 10 minut, da se zmehčajo.
  • Vse sestavine smetane dajte v mešalnik in mešajte do gladke teksture (mešalnik boste verjetno morali nekajkrat ustaviti in ročno premešati)
  • Kremo prelijte na podlago, jo poravnajte in za nekaj ur postavite v zamrzovalnik, nato jo premaknite v hladilnik in pustite še 10-12 ur, da se popolnoma strdi.
  • Pred serviranjem jo vzemite iz hladilnika približno 10 minut prej, da jo boste lažje rezali.
  • Okrasimo s sesekljanimi pistacijami in po želji s svežimi jagodami.
    *Svetujemo vam, da torto po rezanju vrnete v hladilnik, torej da ure in ure ne stoji na mizi, ker se bo krema stopila in "padla".

Vir: https://www.tvornicazdravehrane.com/recepti/zdravi-deserti/yumyum-pripremite-matcha-prah-pistacije-i-napravite-tortu-koju-nitko-nece-ostati-imun-68694/