Čokoladno lešnikovi blondiji / kolač

Čokoladno lešnikovi blondiji / kolač

Blondiji oziroma kolač, ki se odlično odnese na vseh zabavah. Kdo ne mara čokoladnega kolača?

Čokoladno lešnikovi blondiji / kolač

Čokoladno lešnikovi blondiji / kolač

Nina Zorčič
Čas priprave 20 mins
25 mins
Skupni čas 45 mins
Postrežb 6 ljudi

Sestavine
  

  • 70 g masla
  • 100 g BIO Kokosovega sladkorja
  • 65 g Kremnega sira
  • 1 Jajce
  • 1 žlička Vanilijeve arome
  • 40 g 100% lešnikovo maslo
  • 1 ščepec Soli
  • 1/2 žličke Sode bikarbone
  • 120 g Pšenične moke

Priprava
 

  • Maslo stopite v loncu na srednjem ognju. Ko začne vreti, malo znižajte ogenj in mešajte. Maslo segrevajte toliko časa, da nastane zlata pena, ima vonj po praženih oreščkih, na dnu lonca pa se začnejo nabirati rjavi koščki. Odstavite in prelijte v posodo.
  • Dodajte sladkor in kremni sir. Mešajte z ročnim mešalnikom, da nastane kremna, puhasta zmes. Dodajte vanilijo in jajce ter premešajte. Dodajte moko, sodo in sol in premešajte le toliko, da se poveže. Ne mešati preveč.
  • Dodajte lešnikovo maslo in samo parkrat premešajte, naj vmes ostanejo večji kosi namaza.
  • Prelijte v pekač premera 18cm, obložen s peki papirjem. Po vrhu pokapajte čokoladni namaz, ki ste ga prej namešali in ga z zobotrebcem premešajte v testo.
  • Pecite 23-25 minut oz. dokler robovi niso zlato rjavi, sredina pa je na dotik še malo mehka (tako obdržimo sočno sredico). Pustite v pekaču, dokler se ne ohladi, nato narežite in uživajte!