Jabolčni drobljenec z melaso

Jabolčni drobljenec z melaso

Tole je pa tako dobro, da se nam sline cedijo vsakič ko ga vidimo. Nina je ponovno naredila recept, ki se mu ne bomo mogli upreti.

Jabolčni drobljenec z melaso

Jabolčni drobljenec z melaso

Nina Zorčič
Čas priprave 15 mins
Čas kuhanja 40 mins
Skupni čas 55 mins
Postrežb 2

Sestavine
  

Jabolčno polnilo

  • 350 g Jabolk
  • 15 g BIO Melase trsnega sladkorja
  • 10 g BIO Sladkorja sladkornega trsa
  • 30 g Vode
  • 5 g BIO Pirine polnozrnate moke

Drobljenec

  • 50 g BIO Ovsenih kosmičev
  • 30 g BIO Pirine polnozrnate moke
  • 15 g BIO Sladkorja sladkornega trsa
  • 20 g Sesekljanih mandljev
  • 25 g Masla na sobni temperaturi – narezan na kocke

Priprava
 

Jabolčno polnilo

  • Pečico segrejte na 175 stopinj.
    Jabolka operite, očistite in narežite na tanke kolobarje ali majhne kocke.Po želji jih lahko olupite, jaz jih nisem.
     V večji posodi zmešajte narezana jabolka, melaso, sladkor, vodo in pirino moko. Premešajte in razporedite po dveh manjših pekačih (premera 15 cm) ali enem večjem.

Drobljenec

  • V posodi zmešajte ovsene kosmiče, moko in sladkor. Dodajte maslo in premešajte, da nastanejo majhni koščki v velikosti graha. Dodajte sesekljane mandlje in premešajte. Bogato posujte po jabolčnem polnilu, tako da prekrijete celega in pecite 30 minut. Drobljenec je pečen, ko je zlato obarvan, jabolka pa so mehka in kuhana.