Tole je pa tako dobro, da se nam sline cedijo vsakič ko ga vidimo. Nina je ponovno naredila recept, ki se mu ne bomo mogli upreti.
Jabolčni drobljenec z melaso
Sestavine
Jabolčno polnilo
- 350 g Jabolk
- 15 g BIO Melase trsnega sladkorja
- 10 g BIO Sladkorja sladkornega trsa
- 30 g Vode
- 5 g BIO Pirine polnozrnate moke
Drobljenec
- 50 g BIO Ovsenih kosmičev
- 30 g BIO Pirine polnozrnate moke
- 15 g BIO Sladkorja sladkornega trsa
- 20 g Sesekljanih mandljev
- 25 g Masla na sobni temperaturi – narezan na kocke
Priprava
Jabolčno polnilo
- Pečico segrejte na 175 stopinj.Jabolka operite, očistite in narežite na tanke kolobarje ali majhne kocke.Po želji jih lahko olupite, jaz jih nisem. V večji posodi zmešajte narezana jabolka, melaso, sladkor, vodo in pirino moko. Premešajte in razporedite po dveh manjših pekačih (premera 15 cm) ali enem večjem.
Drobljenec
- V posodi zmešajte ovsene kosmiče, moko in sladkor. Dodajte maslo in premešajte, da nastanejo majhni koščki v velikosti graha. Dodajte sesekljane mandlje in premešajte. Bogato posujte po jabolčnem polnilu, tako da prekrijete celega in pecite 30 minut. Drobljenec je pečen, ko je zlato obarvan, jabolka pa so mehka in kuhana.
-
BIO Pirina polbela moka 500gProduct on sale
4,19 €2,87 € -
BIO Polnoznrata pirina moka 1000gProduct on sale
4,49 €3,24 € -
BIO Ovseni kosmiči brez glutena 475g3,89 €
-
BIO Ovseni kosmiči drobno mleti 500gProduct on sale
2,99 €2,09 € -
BIO Sladkor kokosovega cveta 1000gProduct on sale
13,49 €6,68 € -
BIO Sladkor kokosovega cveta 500gProduct on sale
7,49 €5,99 € -
BIO Melasa sladkornega trsa 450gProduct on sale
4,59 €3,09 € -
Mandlji 500g8,29 €
-
BIO Mandlji 250g6,99 €