Domače arašidove čokoladice – Snickers

Domače arašidove čokoladice - Snickers

Zakaj bi ga kupovali v trgovini, ko pa lahko doma naredimo veliko boljšega in mu dodamo še tisto piko na i. Naredimo ga lahko po naših željah. Hkrati pa bo še nekoliko bolj zdrav, saj ne bo vseboval vseh nepotrebnih sestavin.

Domače arašidove čokoladice - Snickers

Domače arašidove čokoladice – Snickers

Nina Zorčič
Čas priprave 15 mins
Čas kuhanja 20 mins
Skupni čas 35 mins
Postrežb 6 čokoladic

Sestavine
  

Biskvit

  • 85 g Masla
  • 30 g BIO Trsnega sladkorja
  • 1/2 žličke Vanilijeve arome
  • 115 g BIO Pšenične polnozrnate moke

Karamela

  • 130 g Datljeve paste
  • 90 g Arašidovega masla
  • 75 g BIO Datljevega sirupa
  • 55 g Vode
  • 130 g Neslanih arašidov

Čokoladni preliv

  • 250 g Veganske temne čokolade
  • 3 žličke Kokosovega olja

Priprava
 

Biskvit

  • Pečico segrejte na 175 stopinj.
  • Maslo in sladkor kremasto vmešajte z ročnim mešalnikom, da se sladkor malo raztopi.
  • Dodajte moko in vanilijo ter zmešajte, da se vse poveže v enotno testo. Zmes se bo drobila, ampak se bo med peko povezala. Dobljeno testo trdno pritisnite ob dno pekača (premera 18x18cm), obloženega s peki papirjem.
  • Pecite 18 minut, nato pustite, da se popolnoma ohladi in pripravite datljevo kremo.

Karamela

  • Vse sestavine razen arašidov kremasto zmešajte z ročnmim mešalnikom. Zmes mora biti gosta, kremasta in lepljiva, še vseeno pa mazljiva, saj jo bomo premazali potestu. Po potrebi dodajte vodo po čajnih žličkah. Na koncu dodajte še arašide in vse skupaj dobro premešajte. Premažite po ohlajenem biskvitu in postavite v hladilnik čez noč.

Čokoladni preliv

  • Čokolado in olje stopite v mikrovalovni pečici.
  • Nato postavite čokoladice na rešetko za hlajenje in prelijte s čokolado.
  • Postavite v hladilnik, da se čokolada strdi. Po želji posujte s soljo!