Duhci – polnozrnati čokoladni cupcakes

Duhci - polnozrnati čokoladni cupcakes
Duhci - polnozrnati čokoladni cupcakes

Duhci – polnozrnati čokoladni cupcakes

Nina Zorčič
Čas priprave 15 mins
Čas kuhanja 20 mins
Skupni čas 35 mins
Postrežb 24 cupcakes

Sestavine
  

Cupcakes

  • 325 g BIO Polnozrnate pirine moke
  • 45 g BIO Kakava v prahu
  • 200 g BIO Kokosovega sladkorja
  • 1/4 žličke Soli
  • 1/4 žličke Pecilnega praška
  • 1/4 žličke Sode bikarbone
  • 1/4 žličke Bourbonske vanilije v prahu
  • 20 g BIO Olivnega olja
  • 60 g Grškega jogurta ali kokosovega jogurta
  • 2 Jajci
  • 100 g Vroče vode + 1/2 čajne žličke instant kave
  • 220 g Mandljevega mleka

Marshmallow krema

  • 120 g Beljakov
  • 150 g Sladkorja
  • 1 ščepec Soli
  • 1/4 žličke Kisa

Priprava
 

Cupcakes

  • Pečico segrejte na 175 stopinj.
  • V posodo presejte moko, sodo, pecilni prašek, sol in kakav v prahu. Premešajte in pustite.
  • V ločeni posodi z železno metlico zmešajte grški jogurt in sladkor v prahu. Dodajte jajca, eno po eno, in vmes dobro premešajte. Na koncu dodajte še olje in vanilijo. Premešajte.
  • V suhe sestavine izmenično v dveh delih dodajajte malo mokrih sestavin in malo mleka ter vmes stalno mešajte. Na koncu dodajte vročo kavo in z železno metlico dobro premešajte.
  • Zmes nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi, do polovice in pecite 16-18 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.

Marshmallow krema

  • Vse sestavine postavite v posodo in med stalnim mešanjem segrevajte na vodni kopeli približno 4 minute oz. tako dolgo, da se sladkor raztopi.
  • Zmes nato z ročnim mešalnikom robotom mešajte tako dolgo, da nastane sijoč, gladek trd sneg (jaz sem potrebovala okoli 9 minut).
  • S kompletom za pipetiranje oblikujte kremo ter duhcem dodajte oči in usta. Lahko si pomagate tudi z majhnimi čokoladnimi kapljicami.