5 super lastnosti olja sladkih mandljev

Čiščenje kože

Verjetno ste že slišali za umivanje kože z oljem. Olje sladkih mandljev je odlično za čiščenje kože, saj z nje odstrani vse toksine, odpira pore in zadržuje vlago v koži, ki blokira vstop umazanih mikrobov. Odlično pa je tudi pri odstranjevanju ličil.  Olje sladkih mandljev se v kožo vpije izjemno hitro s tem pa ni potrebno dolgo čakati, da se znebimo občutka mastne kože in hitro lahko nanesemo na obraz ličila.

Pomirja zabuhle oči

V kolikor uporabljate sladko mandljevo olje za čiščenje obraza, ga nanesite nekaj okoli oči pred spanjem. Potrebno je paziti, da olje ne pride v kontakt o očesom. Olje bo okolico vaših oči navdalo z novo energijo in poslovite se lahko od podočnjakov in zabuhlih oči.

Odličen vlažilec kože

Olje sladkih mandljev je odlični vlažilec kože. Zaradi hitrega tempa življenja, stresa, elementov narave in pomankanja kolagena se na našem obrazu začnejo pojavljati gubice in starostne pike. Na srečo pa nam lahko pomagajo stisnjeni kralji oreščkov. Mandlji so močno obogateni z vitaminom E, ki je izredno močan antioksidant, ki pomaga pri vzdrževanju lepe kože pri staranju.  Hkrati pa vitamin E zagotavlja potrebne aminokisline za ustvarjanje kolagena, ki ohranjuje mladosten videz naše kože.

Pomaga pri suhi koži

V kolikor ste eni izmed nešteto ljudi, ki imajo težave s suho kožo je mandljevo olje odlično za vas. S suho kožo se spopadamo predvsem v zimskih mesecih, saj so temperature zraka nižje, hkrati pa je zrak veliko bolj suh. Maščobne kisline, ki jih najdemo v olju sladkih mandljev pomagajo koži zadržati vlago, jo hidrirati in skupaj z vitaminom E tudi pomiriti draženje. To je izmed glavnih in najbolj prepoznavnih lastnosti mandljevega olja.

Zdravi lasišče

Koža na lasišču je prav tako pomembna kot preostalo telo, čeprav tega ne vidimo vedno. Ker so odmrle kožne celice nabirajo na vrhu glave, lahko to povzroči težave s prhljajem ali pa celo zavira zdravo rast las. Z nežnim masiranjem mandljevega olja v skalp lasišča pomirjamo srbeče lasišče, ga vlažimo in s tem zmanjšamo odmiranje kožnih celic in prhljaj.

Nad vsemi učinki sladkega mandljevega olja smo navdušeni tudi v naši ekipi in verjetno je prav zato eden izmed bolj priljubljenih izdelkov v naši spletni trgovini. V naši ponudbi lahko najdete sladko mandljevo olje od slovenskega proizvajalca.

0