Kaj je hialuronska kislina

Hialuronska kislina, okrajšana kot “HA”, je naravno prisotna molekula, ki jo najdemo v skoraj vseh tekočinah in tkivih v naših telesih, predvsem v koži, očeh in sklepih. V naši koži je približno polovico hialuronske kisline.

Hialuronska kislina je ključnega pomena za vlago in elastičnost naše kože. Na žalost se s staranjem koncentracija in molekulska masa hialuronske kisline znatno zmanjšuje. Zaradi tega je bila široko raziskana in oblikovana kot močna učinkovina v serumih, vlažilcih in drugih kozmetičnih izdelkih.

Serum iz hialuronske kisline lahko kombiniramo z drugimi izdelki. Prav tako ne potrebuje kup drugih sestavin in polnil, da bi bil učinkovit. Pravzaprav je hialuronska kislina odličen primer, kako lahko nega kože z omejenimi sestavinami prinese resnične in učinkovite rezultate.

Lastnosti hialuronske kisline

Hialuronska kislina prodre v kožo in veže vodo na kožne celice ter vsem slojem kože vlije dragoceno, pomlajevalno vlago.

  • Pomaga spodbujati regeneracijo kožnih celic,
  • preprečuje starostne pege in težave s pigmentacijo,
  • gladi teksturo kože,
  • pomaga pri pojavu zategovanja kože,
  • koža postane manj nagubana in svetlejša.

Hialuronski serum dodaja hidracijo, pomaga zaščititi lipidno pregrado in je priporočljiv za tiste z občutljivo kožo ali aknami.

Krepi naravne ovire na koži in pomaga pri zapiranju vlage za še bolj dramatičen hidratantni učinek. S časoma lahko to pomaga upočasniti poslabšanje lipidne pregrade ter jo zaščititi in okrepiti.

Kako deluje hialuronska kislina?

Hialuronska kislina deluje kot blazina za naše sklepe, živce in kožo.

V izdelkih za nego kože se hialuronska kislina uporablja kot vlažilec. Koži pomaga, da zadrži vodo. Pomaga hidrirati zunanje plasti kože in s tem zboljša njen videz. S tem pa povzroči, da je koža bolj sijoča in mladostnega videza. Poleg izboljšanja videza in občutka kože ima hialuronska kislina tudi številne druge namene. Pomaga pri celjenju ran in obnavljanju kože. V kolikor pa bi jo uživali v kapsulah oziroma v tekočini, pa je hialuronska kislina eden izmed gradnikov tekočine v sklepih, ki skrbijo za vlaženje in prosto gibanje sklepa. Tako se jo priporoča vsem, predvsem starejšim tudi v obliki kapsul oziroma tekočine, kar bo izboljšalo vaše naravno počutje.

Zakaj pride do obraznih gub?

Glavna naloga naše kože je zaščititi naše telo. Naša koža ščiti notranje organe, mišice, kosti itd. pred zunanjim svetom. Prav tako pa nas ščiti pred škodljivimi toksini, ki nas vsakodnevno napadajo.

Zgornja plast kože (povrhnjica) prevzame glavno škodo pri zunanjih poškodbah (toksinih). S staranjem se lipidna pregrada (maščobne kisline, ki se zadržujejo v vodi in preprečujejo vdor dražilnih snovi v kožo) v povrhnjici upočasni. Vse od UV žarkov, onesnaževanja okolja do izbire življenjskega sloga (kot je kajenje) povzroča škodo. Ta škoda povzroči več tankih gub, temnih madežev in bolj suho kožo. Vse to je obrambni mehanizem naše kože ki se krči, saj se tako želi zavarovati. Nekako tako kot se ljudje skrčimo v klobčič ob trku ali drugi nesreči.

Stranski učinki hialuronske kisline!

Ljudje, ki redno uporabljajo hialuronsko kislino, na splošno poročajo o zelo malo neželenih učinkih. Verjetno je to zato, ker telo naravno proizvaja hialuronsko kislino, kar pomeni, da obstaja majhno tveganje za alergijske reakcije. Glede na občutljivost kože je vedno dobro preizkusiti na bolj utrjenem mestu (komolec, brada) preden izdelek uporabimo drugje. Previdno je potreben biti pri izbiri koncentracije, saj je ta lahko premočna za našo kožo in bo povzročila rahlo rdečico.

Uporaba hialuronske kisline

Splošno je hialuronska kislina varna za uporabo tako zjutraj kot zvečer. Kot pri vsakem novem izdelku za nego kože tudi s hialuronsko kislino začnite počasi, tako da jo enkrat na dan nanesete, da vidite, kako je vaša koža na njej. Če ugotovite, da vaša koža resnično koristi dodatno hidracijo, jo uporabite enkrat zjutraj in enkrat zvečer.

V kolikor gre za uporabo seruma hialurosnke kisline, se le to nanese enkrat do dvakrat dnevno. Nekaj kapljic seruma s pomočjo kapalke nanesemo na vlažno kožo in nežno s krožnimi gibi vtremo v našo kožo. V kolikor uporabljate pri jutranji ali večerni negi kože tudi druge izdelke je potrebno najti pravo zaporedje uporabe, saj se v nasprotnem primeru izdelek ne bo pravilno vpil v kožo in rezultati ne bodo optimalni.

Uporaba kapsul oziroma tekočine pa je seveda zelo enostavna. Sledimo navodilom, ki so predpisani na izdelku kot priporočljiva količina in uživamo ob izboljšanju našega zdravja.

Kje lahko kupim hialuronsko kislino?

Hialuronsko kislino lahko naročite kar v naši spletni trgovini. Na voljo imamo več različnih. Trenutno v naši ponudbi najdete serum hialuronske kisline s 3% in 5% koncetracijo. Oba seruma sta izdelana v Evropi in sta podvržena najstrožjih testom, da res zagotavljata kvaliteto. Oba izdelka sta tudi veganska in nista testirana na živalih.

V kolikor vas zanima hialuronska kislina za izboljšanje vašega zdravja in sklepov imamo tudi vegansko hialuronsko kislino v kapsulah. Prav tako narejeno v Evropi in najvišje kvalitete. Vse izdelke najdete v naši spletni trgovini pod našo blagovno znamko PRIMUS NATURA.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0