B – kompleks 90 kapsul – Primus natura

  • Veganski 
  • Najbolj obsežen B – kompleks na slovenksem tržišču
  • Vsebuje kar 8 različnih vitaminov B
  • B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
  • Najmočnejši B – kompleks
  • Dovolj kapsul za kar 90 dni

18,99 

Ni na zalogi

Ali pa naročite po telefonu: 070 655 713

Vitamini so organske snovi, potrebne za pravilno delovanje telesa, ki jih telo ne more proizvajati samo, zato jih je potrebno pridobiti s hrano. Vitamini so tako potrebni za delovanje telesa, da lahko njihovo pomanjkanje povzroči nekatere neželene simptome.

B VITAMINI
Vitamine razvrščamo med, topne v maščobah in vodotopne. V slednji spadajo vitamini skupine B. Odgovorni so za pravilen razvoj in delovanje živčnega sistema in sintezo krvi ter delitev celic, vendar se delovanje posameznih vitaminov med seboj nekoliko razlikuje.

B1 (tiamin): igra ključno vlogo pri presnovi, pomaga pretvoriti hranila v energijo, podpira živčni sistem in delovanje srca.

B2 (riboflavin): pomaga pretvoriti hrano v energijo in podpira pravilno delovanje živčnega sistema. Njegovo delovanje je izjemno dragoceno tudi zaradi zaščite pred škodljivim oksidativnim stresom in prostimi radikali.

B3 (niacin): igra vlogo pri celični signalizaciji, presnovi in ​​vzdrževanju zdrave sluznice in normalne kože.

Holin: odgovoren je za pravilno presnovo lipidov in delovanje jeter.

B5 (pantotenska kislina): pomaga telesu, da pridobi energijo iz hrane, sodeluje pa tudi pri proizvodnji hormonov, vitamina D in nekaterih nevrotransmiterjev.

B6 (piridoksin): sodeluje pri presnovi energije in sintezi cisteina ter podpira delovanje živčnega sistema.

B7 (biotin): biotin je bistvenega pomena za presnovo ogljikovih hidratov in maščob, podpira živčni sistem, izboljšuje delovanje sluznice in pomaga vzdrževati normalno stanje las in kože.

Inositol: vpliva na odziv inzulina in hormone, povezane z razpoloženjem in kognicijo.

B9 (folna kislina): je bistvenega pomena za pravilno delitev in rast celic, presnovo aminokislin ter tvorbo rdečih in belih krvnih celic.

B12 (kobalamin): potreben je za normalno nevrološko delovanje, proizvodnjo rdečih krvnih celic, uravnoteženo duševno zdravje, krepitev imunskega sistema in pravilno presnovo energije

 

Sestavine

Prehransko dopolnilo

Neto količina: 90 kapsul po 481mg

Neto teža: 43,3

Sestavine: holin bitartrat (holin), kalcijev D-pantotenat (B5), mio-inozitol (inozitol), tiamin hidroklorid (B1), riboflavin (B2), nikotinamid (B3), piridoksin HCL (B6), metilkobalamin (B12), D- biotin (B7), folna kislina (B9)

Sestava kapsule: rastlinska celuloza.

Shranjevanje: Hranite v temnen in suhem prostoru na sobni temperaturi, izven dosega majhnih otrok.

Proizvedeno v EU za: Madax d.o.o., Ulica 28. maja 53, 1000 Ljubljana

Poreklo: EU

Uporabno najmanj do: odtisnjeno na emabalaži

Sestavine v 1 kapsuli
Vitamin B1 (tiamin hidroklorid) 60 mg (5455%)
Vitamin B2 (riboflavin) 40 mg (2867%)
Vitamin B3 (nikotinamid) 32 mg (200%)
Holin (holin bitartrat) 140 mg
Vitamin B5 (D-pantotenat) 100 mg (1667%)
Vitamin B6 (pridoksin HCL) 18 mg (1286%)
Vitamin B7 (D-biotin) 1000 μg (2000%)
Inozitol 80 mg
Vitamin B9 (folna kislina) 600 μg (300%)
Vitamina B12 (metilkobalamin) 100 μg (4000%)

 

Uporaba

Prehransko dopolnilo

Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula 1 krat na dan po ali med obrokom z veliko vode.

Količina kapsul zadostuje za 90 dni (1 steklenička)

Opozorilo: Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin izdelka ali redno jemljete zdravila se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Ni priporočljivo za majhne otroke, nosečnice in doječe matere.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Pogosta vprašanja

Vse pakete dostavlja dostavna služba GLS, ki so naši pogodbeni partnerji. So izredni zanesljiva dostavna služba, katere prva naloga je razveseliti kupca. 

Vsi paketi so predvidoma dostavljeni v 1-2 delovnih dneh. Vsa naročila do 13:00 odpremimo še isti dan in so pri vas že naslednji delovni dan. 

Vse izdelke pred pošiljanjem preverimo, saj strmimo k temu, da kupec dobi čim daljši rok uporabe. Vsi izdelki, ki so odpremljeni imajo najmanj 1/3 celotnega roka uporabnosti. V kolikor je rok krajši, je izdelek na znižanju in tudi primerno označen. 

Trenutno ponujamo 4 plačilne metode. Plačilo po povzetju (dodaten strošek 1€), plačilo na TRR račun, plačilo s kartico (Mastercard, American express, Visa) in plačilo z sistemom Paypal. Vrsto plačila izberete sami ob zaključku nakupa.