Zlato arganovo olje!

Arganovo olje se najpogosteje uporablja kot vlažilec kože za hidracijo in mehčanje kože. Arganovo ollje je s svojo visoko vsebnostjo vitamina E in maščobnih kislin idealen izdelek za pomladitev kože. Vpije se zlahka, je nemastno in ne draži kože, zaradi česar je naravni vlažilec.

Uporabljamo ga lahko za celo telo, predvsem je odlične za nego vratu in obraza. Enostavno kapnimo nekaj kapljic na roke oziroma na mesto nanosa in nežno s krožnimi gibi vtremo arganovo olje v kožo.

Nosečnost

Strije so težava za mnoge nosečnice, vendar je arganovo olje idealna rešitev oziroma zaščita pred strijami in povešeno, izmučeno kožo po rojstvu. Arganovo olje povečuje elastičnost kože zaradi vsebnosti vitamina E. Uporaba nekaj kapljic arganovega olja za vtiranje v prsi, želodec in stegna bo zmanjšala verjetnost nastanka neprijetnih strij.

Arganovo olje nam pomaga tudi pri ohranjanju mehkih in zdravih las med nosečnostjo.

Težave s suho kožo

Ljudje, ki se spopadajo s težavami suhe kože imajo lahko ogromne koristi ob nanašanju arganovega olja na suhe predele. Vitamin E in maščobne kisline iz arganovega olja so odlične za obnavljanje poškodovane kože in ji zagotavljajo hranila, ki preprečujejo nadaljnjo suhost in draženje. Arganovo olje vsebuje tudi sestavine, ki odlično pomirjajo kožo. Na prizadeto mesto nanesemo nekaj kapljic arganovega olja in z nežnimi gibi masiramo, s tem bomo olajšali simptome in spodbudili celjenje.

Težave z aknami

Čeprav se nam morda zdi da olje bogato z maščobami ni primerno za mazanje aken, je dejstvo ravno nasprotno. Arganovo olje pomaga koži, ki je nagnjena k mozoljem. Pogosto ljudje dobivajo izbruhe aken, ne ker je njihova koža mastna, temveč zato, ker je vneta, poškodovana in suha. Arganovo olje vsebuje maščobno kislino »linolno kislino«, ki pomaga zmanjševati vnetja, pomirja kožo in izboljša vlažnost kože.

Preprečevanje gub

Omega maščobne kisline, ki jih najdemo v arganovem olju lahko blagodejno vplivajo na kožo in pomagajo krepiti tkiva na koži. S tem olje pomaga pri preprečevanju nastajanja gubic. Obnavlja elastičnost kože in jo naredi mehkejšo.

Najboljši način uporabe arganovega olje za najvidnejše učinke proti staranju je takoj po tuširanju. Nanesemo ga kar na vlažno kožo in nežno vtremo v kožo. S tem bomo porabili manj olja in hkrati dosegli močno vpojnost kože.

0